Aktiviteiten

KeyLink ontwikkelt, produceert, en installeert een breed assortiment aan Domotica besturingscomponenten. Het toepassingsgebied van deze componenten zijn uiteenlopend, en onderscheiden zich in gebruik en functionaliteit.
De activiteiten van KeyLink worden verdeeld in 3 productgroepen:

HOME & BUILDING CONTROLS
ALARM & TELEMETRIE
HR-SMARTGLAS

De productgroepen bevatten ieder een overzicht van standaard beschikbare producten. Voor specifieke maatwerkoplossingen of klantspecifieke OEM oplossingen verzoeken wij U contact opnemen met een van onze vakkundige specialisten. KeyLink maakt graag een afspraak voor een persoonlijk gesprek, productpresentatie, of specifieke producttraining.

KNX

KNX (Konnex) is wereldwijd de enige erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een zogenaamd communicatieprotocol, dat wordt gebruikt om installaties en apparaten te automatiseren en aan elkaar te koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende systemen, van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook om audio en video, slimme energiemeters en zelfs om witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

Waar al deze installaties tot nu toe onafhankelijk van elkaar functioneerden en werden bestuurd, smeedt KNX alle systemen en componenten tot een geheel, met een centrale en overzichtelijke besturing. Voor het communicatieprotocol kunnen aparte bus-leidingen worden aangelegd, maar het werkt ook via ethernet, de elektriciteitskabels of zelfs draadloos.

Wereldwijd hebben zich al zo’n 150 fabrikanten bij het KNX-protocol aangesloten. Alle componenten en systemen van deze producenten kunnen onderling met elkaar worden gekoppeld. Dat geeft opdrachtgevers een grote keuzevrijheid, en een automatiseringssysteem die klaar is voor de toekomst.

DOMOTICA

Domotica is een samentrekking van het Latijnse Domus (huis) en telematica (telecommunicatie en informatica). De koppeling van elektra, verwarming, alarmsysteem en andere installaties aan telematica verhoogt niet alleen het wooncomfort, het werkplezier en de veiligheid, maar bespaart bovendien energie. Met een schakelaar op de muur of bij uw nachtkastje controleert u simpel en gebruiksvriendelijk de verlichting, audioapparatuur, klimaatbeheersing, het brandalarm of de beveiliging. En als u wilt, kan dat zelfs op afstand, via de laptop, tablet, of smart phone.

Denk niet: ik woon in een bestaand huis, dus zo’n systeem is niets voor mij. Nieuwbouwprojecten zijn natuurlijk ideaal om automatisering te integreren. Maar domotica kan op iedere schaal worden toegepast: in kleine en grote projecten en in nieuwbouw en bestaande panden. Zeker als u verbouwingsplannen heeft, maar ook als u simpelweg meer comfort en luxe in uw bestaande woning wilt hebben, is het interessant om met ons te praten.

Mogelijk hebt u een deel van de techniek zelfs al in huis. Misschien hebt u al garagedeuren met afstandsbediening. Of automatische zonwering en rolluiken. Uw tv heeft zeker al afstandsbediening, en uw audio waarschijnlijk ook. Nog niet alle, maar steeds meer apparaten zijn tegenwoordig voorzien van het internationale communicatieprotocol KNX. Dat opent tal van nieuwe mogelijkheden voor gebouwautomatisering. Eenvoudig en gemakkelijk. En precies afgestemd op uw specifieke wensen.

Want flexibiliteit en aanpassingsvermogen, dat is de kracht van KeyLink. De een kiest voor eenvoudige standaardinstellingen en voor simpele bediening via schakelaars of drukcontacten. De ander wil juist veel zelf kunnen regelen en kiest voor een touch screen display waarmee hij de hele woning centraal kan besturen en zelf instellingen naar wens kan aanpassen. Een display dat bijvoorbeeld ‘s morgens bij het ontbijt al vertelt wat voor weer het wordt en waar de verlichting, zonwering en temperatuur geregeld kunnen worden. Of waarmee je de verlichting, gordijnen en rolluiken zo kunt programmeren dat het tijdens je vakantie lijkt alsof er gewoon iemand thuis is.

Domotica biedt ook uitkomst voor de groeiende groep ouderen die graag zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen. Wij bieden tal van technische oplossingen waarmee u simpel, rustig en veilig kunt blijven genieten van uw eigen vertrouwde omgeving.