Domotica Home Controls

Een gemiddelde auto heeft tegenwoordig een computer aan boord die ons veel handelingen uit handen neemt om het comfort en veiligheid te vergroten. Denk maar aan ABS, ASR, ESP, cruise control, parkeersensoren, enz. Domotica doet hetzelfde: neemt u werk uit handen en vergroot daarmee uw gevoel van comfort, gemak en veiligheid in huis. Wij zijn ervan overtuigd dat zodra u het gewend bent u nooit meer anders wilt. Zeg nou zelf, zou u terug willen naar de techniek van 40 jaar geleden?

COMFORT

Zoals een moderne auto tegenwoordig standaard is voorzien van een boordcomputer kan een moderne woning voorzien worden van een “homemanager”. Een slimme woning, door middel van een homemanager, voorziet in uw behoeften en past zich daarbij naadloos aan. Wanneer u zich opmaakt voor het naar bed gaan, maakt uw woning voor u het controle rondje van alle verlichting, verwarming en het op slot draaien van ramen en deuren. Met één druk op de knop, bijvoorbeeld het instellen van de ‘nacht alarm’ stand, stelt uw huis zich in op de nachtstand. U heeft er zelf geen omkijken meer naar. Verder voorkomt de homemanager dat u ‘voor de buitenlucht stookt’ door de verwarming uit te schakelen in de ruimte waar een buitendeur of raam openstaat.
En voor de bediening hebben wij een unieke universele afstandsbediening waarmee uiteraard alle audio visuele apparatuur is aan te sturen, de gordijnen, de verlichting, of de airconditioning. Dit uiteraard in een handzaam touch bedienscherm wat zich gemakkelijk en intuïtief door alle leden van uw huishouden laat bedienen.
Dankzij domotica stookt u nooit meer voor de buitenlucht.

VEILIGHEID

De homemanager speelt ook een rol in de veiligheid van uw woning en iedereen die zich daarbinnen bevinden. Bij een potentiële inbraak neemt uw woning alle maatregelen om een inbreker te ontmoedigen met licht en geluid, en identificeren met camera’s. Uiteraard juist daar waar de inbreker actief is. Verder wordt u direct op de hoogte gesteld zodat u extra maatregelen kunt nemen, of u aanwezig bent of niet. Verder zijn er de noodsituaties als brand of noodweer en dergelijke, ook daar kan uw slimme woning zich extra aanpassen om uw veiligheid te vergroten en schade te minimaliseren.
Een paniekknop direct naast uw bed scheelt kostbare tijd bij calamiteiten!

BESPARING

Wij ontkennen niet dat Domotica om een investering vraagt, maar dit is wel een investering die zichzelf snel terugbetaald in wooncomfort en een besparing op de energierekening. Dankzij de koppelingen van de systemen in het huis, en een slim gebruik van bijvoorbeeld weersomstandigheden, zijn al gauw energiebesparingen van minimaal 20% mogelijk. Een besparingen van 50% op de gemiddelde jaarafrekening is hierbij niet ongebruikelijk.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!